joi, 28 iulie 2011

Chiftelute de vara

Ingrediente:
- 1 dovlecel mare;
- 3 cartofi mari;
- 3 morcovi;
- 1 capatana usturoi;
- 200 g faina;
- 2 oua;
- ulei;
- sare, piper.

Mod de preparare: Cureti legumele si le dai pe razatoare. Scurgi bine dovlecelul de apa. Usturoiul il cureti si il pisezi. Amesteci usturoiul, cartofii, morcovii si dovlecelul impreuna cu faina, oua, sare si piper. Daca mai e nevoie adaugi din cand in cand faina pana cand se leaga compozitia. Se ia cu lingura din compozitie si se fac chiftele care le adaugi in ulei incins. Se servesc calde.

Varza calita saseasca

Ingrediente:
- 1 varza dulce mare;
- 4 mere;
- 50 ml ulei;
- 2 cepe;
- 1 lingurita pasta de rosii;
- 1 cana apa;
- 1 lingurita maghiran;
- sare, piper.

Mod de preparare: Cureti varza, o tai fideluta, o freci cu sare si o lasi sa stea timp de 30 de minute, timp in care cureti ceapa si merele, ceapa o tai marunt, iar merele le cureti si le dai pe razatoare, dupa care le calesti impreuna pana cand ceapa devine sticloasa.Adaugi varza si o cana cu apa in care ai dizolvat pasta de rosii. Cand varza s-a inmuiat pui maghiranul si potrivesti de sare si piper. Servesti varza cu smantana.

sâmbătă, 2 iulie 2011

Cartofi noi prajiti

Ingrediente:
- 1 kg cartofi noi;
- 4-5 catei de usturoi;
- miezul de la 5-6 nuci;
- 1 lingura pesmet;
- 3 linguri ulei;
- sare.

Mod de preparare: Se curata cartofii, se spala si se zvanta intr-un servet. Se dau apoi prin pesmet si se prajesc in ulei incins. Intre timp se curata usturoiul, si piseaza cu putina sare impreuna cu nucile si se pune peste cartofii prajiti. Se acopera vasul si se lasa cateva minute, pentru ca sa se impregneze cartofii cu miros de usturoi. Se servesc imediat.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
2Parale.ro