marți, 27 noiembrie 2012

Clatite americane

Ingrediente:
- 250 g faina alba;
- 240 ml lapte;
- 2 oua mari/ 3 oua mici;
- 3 linguri ulei;
- 3 linguri fara varf de zahar;
- 1 varf de cutit de sare;
- 1 esenta vanilie;
- 1 plic praf de copt;
- 1/2 linguriță bicarbonat alimentar.

Mod de preparare: Laptele, zaharul, esența de vanilie, ouăle și sarea se amesteca și se mixează. Separat se amesteca faina cu praful de copt și bicarbonatul, apoi se adaugă în prima compoziție și se amesteca bine pentru a nu face cocoloașe. Se ia o tigaie (de preferabil de teflon), adaugăm cu polonicul din compoziție, care se va extinde singura spre marginile tigăii. Lasam clătita pana ce se rumenește (la foc mic), apoi o întoarcem pe cealaltă parte. La fel procedam și cu celelalte clătite. Aceste clătite le-am servit cu finetti și deasupra am turnat miere. Au fost delicioase!

duminică, 25 noiembrie 2012

Iahnie de fasole

Ingrediente:
- 500 g fasole boabe de diferite culori;
- 2 cepe;
- 1 morcov;
- 1 foaie de dafin;
- 200 ml suc de rosii;
- 1 lingura cu faina;
- cimbru;
- ulei;
- sare;
- piper.

Mod de preparare: Alege fasolea și las-o la înmuiat pana a doua zi. Fierbe-o în doua ape cu sare, la foc mic, pana când se înmoaie bobul și coaja. Intre timp, călește ceapa și morcovul tăiat potrivit și stinge cu sucul de roșii. Adaugă boabele de fasole, foaia de dafin, o crenguță de cimbru și faina desfăcută în doua linguri cu apa rece. Lasa la cuptor sa scadă. Condimentează cu sare și piper după gust. Servește cat e calda, alături de murături sau salata de varza alba.

duminică, 18 noiembrie 2012

Salam de biscuiti

Ingrediente:
- 460 g biscuiti;
- 250 g zahar;
- 1 margarina (pentru prajituri);
- 1/2 cana apa;
- 2-3 lingurite cacao.

Mod de preparare:
Într-un vas se mărunțesc biscuiții. Separat, în alt vas se adaugă margarina și zaharul, și se pune pe foc. Când începe sa se topească, se adaugă apa și pudra de cacao. Se amesteca bine, apoi se toarnă peste biscuiți, se frământă bine apoi se lasă acoperit timp de 5-10 minute, sa se umezească bine biscuiții. Punem pe masa o folie de plastic, adăugăm compoziția și rulam bine pana când ia forma de salam. Strângeți-l bine în timp ce îl rulați, apoi se baga la frigider câteva ore.

sâmbătă, 17 noiembrie 2012

Tocanita de legume cu ciuperci

Ingrediente:
- 1 kg ciuperci champignon;
- 1 praz;
- 1 ardei galben;
- 1 ardei rosu;
- 1 ardei verde;
- 2 căței de usturoi;
- ulei;
- apa;
- sare.

Mod de preparare: Într-o cratiță se pune ulei, se călesc legumele tocate 10-15 minute după care adaugăm ciupercile spălate și tăiate felii. Se toarnă apa și se lasă pana când sunt aproape făcute, amestecând din când în când. La sfârșit se adaugă cățeii de usturoi tăiați și se mai potrivește de sare.

luni, 12 noiembrie 2012

Chiftele din carne

Ingrediente:
- 500 g carne tocata de porc;
- 1 căciulă de usturoi;
- 5 felii de pâine;
- 1 ceapa;
- 2 oua;
- 2 linguri pesmet;
- 2 cartofi;
- sare;
- piper;
- ulei.

Mod de preparare:
Carnea tocata se pune într-un vas, alături de feliile de pâine înmuiate în apa și stoarse bine. Ceapa și cartofii se curata, se spala, se dau prin răzătoare, usturoiul se curata, se mărunțește și se amesteca bine împreună cu celelalte ingrediente, se adaugă ouăle, pesmetul, se condimentează, apoi se modelează chiftele rotunde și se prăjesc în ulei încins.

marți, 6 noiembrie 2012

Supa de pui cu taitei

Ingrediente pentru 10 porții:
- 1 pui;
- 2,5 l apa;
- 200 g morcovi;
- 150 g țelină;
- 200 g taitei;
- 150 g păstârnac;
- 50 g ceapa;
- 1 legătură pătrunjel;
- 20 g sare.

Mod de preparare: Puiul se spala și se pune la fiert împreună cu morcovii, țelina, păstârnacul și ceapa, curățate, spălate și tăiate. Separat se fierb taiteii în apa cu sare. Când au fiert, se strecoară, se trec sub un jet de apa rece apoi se introduc în vasul cu supa. Se potrivește gustul cu sare și se servește cu verdeață tăiată mărunt, puiul fiind porționat.

luni, 5 noiembrie 2012

Salata de legume cu ton

Ingrediente:
- 1 conserva de ton in ulei;
- 2 cepe albe;
- 1 conserva porumb;
- 1 conserva fasole roșie;
- 4 roșii;
- 2 gogoșari/ardei roșii;
- 1 salata verde;
- 6 cartofi;
- 4 oua;
- sare;
- piper.

Mod de preparare: Cartofii se fierb în coaja împreună cu ouăle, după care se scot, se curata și se taie împreună cu celelalte legume, apoi se amesteca cu restul ingredientelor. Se potrivește gustul cu sare și piper. Opțional se poate adăuga ulei/oțet.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
2Parale.ro