joi, 17 ianuarie 2013

Alcool în mâncare pentru rețete rafinate

Pentru fripturi, sosuri marinate și aluaturi, alcoolul este un ingredient cheie. Când gătești și aromatizezi mâncarea cu alcool, ține minte: nu folosi un tip de alcool pe care tu nu l-ai bea.
  Carnea nu trebuie ținută în marinatele care conțin alcool mai mult de 4 ore, pentru ca gustul să rămână intact și doar fîn aromatizat.
  Când pregătești sosuri cu lapte, smântână și alcool, ai grijă ca acesta din urmă să fie încălzit în prealabil, pentru ca sosul să nu se coaguleze.
  Vinul crește aciditatea mâncării, dacă este pus exact în momentul fierberii. Alimentele sărate îi accentuează dulceața.
  Pentru flambe-uri: înainte de a flamba, mâncarea și alcoolul trebuie să fie calde. Alcoolul se aprinde foarte repede, ca să nu se îmbibe în mâncare, și se arde câteva secunde, pentru ca aroma lui să nu fie mai puternică decât a felului gătit.
  Pentru prăjiturile care nu se bagă la cuptor, cantitatea de alcool adăugată trebuie să fie mai mică, sau alcoolul mai diluat, pentru că se evaporă greu. Un tort se păstrează mai bine în frigider, dacă îi adaugi câteva picături de alcool tare.
 
 Șampania - Folosește la gătit numai șampanie desfăcută de maxim o săptămână.
 
 Vodka - Sosul din vodka, ulei de măsline, usturoi, ceapă, smântână și roșii este ideal pentru paste.
 
 Vinul alb - Dă un gust acid preparatelor, fiind indicat pentru carnea ușoară. Nu pune niciodată vin alb la mâncărurile din carne roșie.
 
 Vinul roșu - Pune numai vin la temperatura camerei. Vinul roșu conține tanin, care frăgezește carnea și atenuează gustul puternic al condimentelor.
 
 Coniacul - Este folosit cel mai adesea pentru a flamba mâncarea gătită, la temperaturi ridicate.
 
 Berea - Cu cât berea este lăsată mai mult la gătit, cu atât i se intensifică gustul.

sâmbătă, 5 ianuarie 2013

Ouă umplute cu pate

 Ingrediente:
  - 10 ouă;
  - 200 g pate de porc;
  - 1 ceapă;
  - 1 lingură smântână grasă;
  - maioneză;
  - sare;
  - piper.
 
 Mod de preparare:
  Se fierb ouăle, se curăță de coajă și se taie în două părți egale. Se scot gălbenușurile, se pun într-o farfurie adâncă, se sfărâmă cu o furculiță, apoi se amestecă cu maioneza, smântâna, pateul și ceapa tăiată mărunt. Se potrivește de sare și piper, apoi se umplu jumătățile de albuș fiert cu această compoziție. Se așază pe un platou garnisit cu maioneza rămasă.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
2Parale.ro