- Carnea pentru friptura la gratar se asaza pe gratarul incins, uns cu ulei. Ca sa nu-si piarda sucul nu se inteapa si ca sa ramana mustoasa se sareaza cand se serveste.
- Friptura de porc sau de vita la tava este mai gustoasa daca carnea, inainte de a fi pusa la fript, se unge cu unt si se presara cu cimbru praf.
- Friptura de pui este mai gustoasa daca se unge inainte de preparare cu mujdei de usturoi si unt.
- Fripturile se taie inainte de a fi asezate pe platou, iar garniturile se adauga dupa ce friptura a fost pusa pe mijlocul platoului.
- Pastele fainoase se pun la fiert in apa clocotita, intr-un vas mare si la foc iute. Daca in apa in care se fierb se adauga putin unt, nu se mai formeaza spuma.
- Orezul fierbe mai repede daca este tinut inainte in apa rece.
- Cartofii pentru pireu raman albi daca in apa in care fierb se adauga putin otet. La prepararea pireului de cartofi se intrebuinteaza lapte cald, altfel cartofii se invinetesc.
- Supa se fierbe la foc moale, altfel se tulbura.
- Supa de carne devine mai aromata daca se adauga 1-2 cuisoare dupa ce a fost spumata. Supa va fi mai gustoasa daca se pune carnea la fiert in apa rece.
- Smantana, ouale batute, verdeata, se adauga cu putin inainte de a fi servite mancarurile.
- Vinetele se coc la foc iute pentru a nu se amari si se curata de coaja imediat, altfel se innegresc. Salata de vinete va fi mai pufoasa si mai alba daca se adauga putina smantana atunci cand se bate.
- Spanacul, urzicile, stevia, mazarea, fasolea verde, se fierb intr-un vas acoperit, in apa cu sare.
- Ciupercile nu se innegresc daca, inainte de a le pune la fiert, se tin putin in apa cu otet.
- Busuiocul, cimbrul si maghiranul sunt condimente foarte aromate si placute la prepararea sosurilor, salatelor, fripturilor, omletelor.
- Merele rase se stropesc cu zeama de lamaie pentru a ramane albe.
- Conopida, inainte de a fi preparata (fiarta sau cruda), se tine in apa cu sare pentru a iesi eventualii viermisori. Pentru a ramane alba se fierbe in apa in care s-a pus 2-3 linguri de lapte, intr-un vas acoperit.
luni, 2 mai 2011
Cateva sfaturi pentru reusita mancarurilor tale!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu