Desertul, care se compune din diferite sortimente de dulciuri de bucatarie, de patiserie, de cofetarie, fructe de sezon, compoturi etc., incheie masa, dand o senzatie de satietate.
Desigur, la stimularea apetitului contribuie si bauturile aperitive, bauturile care se servesc in timpul mesei (vin, bere, cocktail-uri, etc.), precum si ambianta, modul de prezentare a preparatelor si bauturilor la masa.
In cele ce urmeaza prezentam, orientativ cateva meniuri pentru masa de pranz:
1. Tarte mici cu ciuperci, oua fierte cu sos de mustar, crema de legume, snitel cu cartofi prajiti, salata, papanasi cu smantana si dulceata, fructe de sezon, paine.
2. Chiftelute de peste oceanic, telemea cu rosii, ciorba de pui à la grec, ciulama de pui, clatite cu dulceata, fructe de sezon, paine.
3. Diferite sandvisuri, ciorba de salata verde cu costita, friptura la tava cu garnitura de cartofi, salata, tort, paine.
4. Rosii umplute, bulete de creier pane, supa de pui, sarmale in foi de varza, crema de zahar ars, fructe de sezon, paine.
5. Antreu din cruditati combinate (rosii, ardei, castraveti, ridichi, ceapa), telemea, masline, bors cu carne, musaca de dovlecei sau de cartofi cu sos de rosii, salata, clatite cu dulceata, fructe de sezon, paine.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu