vineri, 30 martie 2012

Tocana de miel cu smantana

Ingrediente:
- 300-500 g carne de miel;
- 50-80 ml ulei;
- 1 ceapa mare;
- 100 ml smantana;
- 25 g faina;
- boia;
- lamaie;
- mirodenii la alegere: patrunjel, marar, tarhon;
- sare.

Mod de preparare: Ceapa, tocata marunt, se caleste in ulei 1 minut la foc mic; se adauga carnea taiata in bucati mai mici si se amesteca ca sa se prajeasca putin la suprafata; apoi se presara o lingurita rasa de sare si se pun 3-4 linguri cu apa. Carnea se lasa sa fiarba la foc mic acoperita, adaugand cate putina apa cand scade lichidul, ca sa nu se arda ceapa si amestecand din cand in cand pana se inmoaie bine. Cand carnea este bine fiarta se freaca faina cu cca. 200 ml apa rece, adaugata cate putin la inceput ca sa nu se formeze cocoloase, apoi se toarna in sos, completand cu apa cat este necesar (sa cuprinda bucatile de carne); se lasa sa fiarba cateva clocote si daca este prea gros se mai dilueaza cu putina apa. Dupa cateva clocote, mancarea se ia de pe foc si se presara cu cate o lingurita cu varf din oricare verdeata specificata mai sus (cu fiecare va avea alt gust). Se amesteca, cat este fierbinte, cu smantana batuta bine cu o lingura de apa rece, apoi se potriveste gustul cu sare si putina zeama/sare de lamaie, sau cateva picaturi de otet. Optional: pentru culoare, se incalzesc 1-2 linguri cu ulei in care s-a pus un varf de lingurita de boia dulce si fara sa se infierbante, se desarta peste mancare, care nu se mai amesteca.
Tocana se poate servi cu piure de cartofi sau cu garnitura de orez.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...