miercuri, 9 martie 2011

Salam de caprioara

La prepararea acestui salam se iau 700 g carne de caprioara, curatata de pielite si tendoane, 150 g slanina moale si 150 g costita afumata. Carnea de caprioara se toaca foarte fin, trecand-o de mai multe ori prin masina. Slanina se toaca mai putin fin, iar costita se taie cubulete cu latura de 1 cm. Tocatura de carne si slanina se condimenteaza cu 2 g piper macinat, 0,5 g chimen macinat, 2 g boia ardei dulce, 2 g zahar tos si 28 g sare, si se framanta bine pana se obtine o compozitie uniforma. Apoi se amesteca cu cubuletele de costita si se umple foarte strans in intestin de vita. Se afuma 2 zile, apoi se fierbe timp de o ora in apa care nu clocoteste. Se raceste in apa rece si se zvanta doua-trei zile intr-o incapere racoroasa, bine aerisita.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...