sâmbătă, 28 septembrie 2013

Conopidă cu hribi la cuptor

 
Ingrediente:

  - o conopidă mică;
  - 500 g hribi;
  - 4 căței de usturoi;
  - 1 ardei kapia;
  - 4 linguri smântână;
  - 5 ouă;
  - 300 g telemea;
  - pesmet;
  - piper;
  - unt.
 
 Mod de preparare:
 Conopida se desface în buchețele, se spală și se pune la fiert în apă cu puțină sare timp de 10 minute. Se strecoară conopida, se dă prin pesmet fiecare buchețel și se așază într-un vas de sticlă termorezistent uns cu unt. Peste buchețelele de conopidă se adaugă hribii, care la rândul lor au fost curățați, spălați, opăriți și apoi tăiați în bucăți potrivite. Presărați piper, apoi adăugați ardeiul kapia tăiat fâșii subțiri și brânza dată pe răzătoarea mare. Introduceți vasul în cuptorul preîncălzit pentru 10 minute. Se face un amestec din smântână, ouă și usturoi pisat, care îl veți adăuga peste ingredientele din vas. Mai lăsăm la cuptor 10-15 minute la foc potrivit până când se rumenește.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...