marți, 31 mai 2011

Tort de mere intregi

Ingrediente:
Pentru blat ai nevoie de:
- 10 mere intregi;
- 75 g unt;
- 6 linguri zahar;
- 6 oua;
- 6 linguri faina;
- 8 linguri apa rece;
- sare.
Pentru sirop ai nevoie de:
- 100 g zahar;
- 100 ml apa;
- 2 linguri de rom.
Pentru decor ai nevoie de:
- frisca;
- cirese din compot;
- piscoturi.

Mod de preparare: Se curata merele de coaja si seminte. Se golesc cu varful unui cutit ascutit si se pun pentru 5 minute in apa cu sare care clocoteste. Se scot si se scurg, timp in care se pun 6 linguri de zahar intr-o cratita cu peretii inalti, se tine cratita pe foc pentru ca zaharul sa devina aramiu, se adauga untul si se intinde pe toata suprafata cratitei, apoi se ia cratita de pe foc. Se pun merele scurse unele langa altele, se toarna deasupra lor un aluat de pandispan si se coace tortul la foc potrivit, 40 de minute. Se scoate, se raceste in forma, se rastoarna, dupa ce s-a insiropat, pe un platou, se acopera cu frisca, se decoreaza cu cirese din compot si piscoturi si se serveste dupa ce a stat la rece 2 ore.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...