luni, 2 mai 2011

Cateva sfaturi pentru reusita mancarurilor tale!

  • Carnea pentru friptura la gratar se asaza pe gratarul incins, uns cu ulei. Ca sa nu-si piarda sucul nu se inteapa si ca sa ramana mustoasa se sareaza cand se serveste.
  • Friptura de porc sau de vita la tava este mai gustoasa daca carnea, inainte de a fi pusa la fript, se unge cu unt si se presara cu cimbru praf.
  • Friptura de pui este mai gustoasa daca se unge inainte de preparare cu mujdei de usturoi si unt.
  • Fripturile se taie inainte de a fi asezate pe platou, iar garniturile se adauga dupa ce friptura a fost pusa pe mijlocul platoului.
  • Pastele fainoase se pun la fiert in apa clocotita, intr-un vas mare si la foc iute. Daca in apa in care se fierb se adauga putin unt, nu se mai formeaza spuma.
  • Orezul fierbe mai repede daca este tinut inainte in apa rece.
  • Cartofii pentru pireu raman albi daca in apa in care fierb se adauga putin otet. La prepararea pireului de cartofi se intrebuinteaza lapte cald, altfel cartofii se invinetesc.
  • Supa se fierbe la foc moale, altfel se tulbura.
  • Supa de carne devine mai aromata daca se adauga 1-2 cuisoare dupa ce a fost spumata. Supa va fi mai gustoasa daca se pune carnea la fiert in apa rece.
  • Smantana, ouale batute, verdeata, se adauga cu putin inainte de a fi servite mancarurile.
  • Vinetele se coc la foc iute pentru a nu se amari si se curata de coaja imediat, altfel se innegresc. Salata de vinete va fi mai pufoasa si mai alba daca se adauga putina smantana atunci cand se bate.
  • Spanacul, urzicile, stevia, mazarea, fasolea verde, se fierb intr-un vas acoperit, in apa cu sare.
  • Ciupercile nu se innegresc daca, inainte de a le pune la fiert, se tin putin in apa cu otet.
  • Busuiocul, cimbrul si maghiranul sunt condimente foarte aromate si placute la prepararea sosurilor, salatelor, fripturilor, omletelor.
  • Merele rase se stropesc cu zeama de lamaie pentru a ramane albe.
  • Conopida, inainte de a fi preparata (fiarta sau cruda), se tine in apa cu sare pentru a iesi eventualii viermisori. Pentru a ramane alba se fierbe in apa in care s-a pus 2-3 linguri de lapte, intr-un vas acoperit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...