luni, 8 august 2011

Ardei umpluti cu carne

Ingrediente:
- 6-8 ardei de marime mijlocie;
- 500 g suc de rosii;
- patrunjel;
- sare, piper;
- o frunza de telina;
- 30 g faina;
- ulei;
- 400 g carne tocata;
- 100 g orez;
- 100 g ceapa.

Mod de preparare: Ardeii se curata de seminte, taind un capacel in jurul coditei care apoi, se inlatura, se rad cu lingurita lamele dinauntru care pot fi iuti. Apoi se spala, se scurg de apa si se umplu cu tocatura formata din carnea tocata, ceapa taiata marunt, orezul spalat si scurs,1/2 lingurita sare, un varf de cutit cu piper, patrunjel tocat si apa (dublu cat orezul). Dupa ce au fost umpluti, ardeii se asaza intr-o cratita potrivita ca marime. Ardeii se pot praji dupa ce s-au umplut, in 3-4 linguri de ulei, asezati unul peste altul in cratita, intorcandu-se pe toate partile, cu furculita, 1-2 minute, pentru a li se dezvolta mai bine aroma si a se desprinde mai bine coaja, cand se mananca. Dupa aceea se adauga sucul de rosii diluat cu 500 ml apa si se fierb acoperiti.
 Cand sunt fierti, se freaca faina cu 2 linguri de apa rece si se amesteca cu sosul, lasandu-l sa fiarba cateva clocote ca sa se lege sosul. Apoi, mancarea se ia de pe foc, i se potriveste gustul cu sare si se presara frunze de patrunjel si telina tocate. Se serveste ca atare sau cu smantana.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...