marți, 11 septembrie 2012

Ciorba de fasole alba cu costita afumata

Ingrediente pentru 10 portii:
- 500 g fasole alba;
- 200 g morcovi;
- 2,5 l apa;
- 100 g telina;
- 100 g pastarnac;
- 150 g ceapa;
- 1 legatura verdeata (marar, patrunjel sau leustean);
- 400 g rosii;
- 250 g costita afumata;
- 100 g pasta de tomate;
- 50 ml otet;
- sare dupa gust.

Mod de preparare:
Fasolea se alege de corpurile straine si se spala apoi se pune la fiert in apa rece. Cand fasolea este pe jumatate fiarta se adauga costita afumata. Legumele se curata, se spala, se taie marunt si se adauga toate in oala cu fasole. Pasta de tomate se dilueaza cu ciorba si se adauga, amestecand compozitia. Se mai fierbe 10-15 minute, se adauga otetul, sare verdeata proaspat tocata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...