sâmbătă, 6 octombrie 2012

Galuste cu prune din aluat de cartofi

Ingrediente:
- 300 g cartofi;
- 2 linguri ulei;
- 1 ou;
- 100 g faina;
- 250 g prune;
- 50 g unt;
- 50 g pesmet;
- zahar pudra;
- zahar vanilat;
- sare.

Mod de preparare:
Dupa ce au fost spalati, cartofii se fierb in apa clocotita cu putina sare, cca. 30 de minute. Se scurg, se curata fierbinti de coaja si se dau prin razatoarea mica, cat sunt calzi, apoi se amesteca bine cu untul. Dupa ce s-au racit, se amesteca bine cu oul si cu faina. Compozitia se pune pe o foaie de nailon, presarata abundent cu faina, se suceste in forma de sul mai gros, care apoi se taie in 12 felii. Prunele se spala, se sterg, se scot samburii si se asaza cate una pe fiecare felie. Se aduna aluatul in jurul prunei si se formeaza o bila care apoi se trece bine prin faina. Galustele se lasa una langa alta pe masa. O cratita de 2 l se umple mai mult de jumatate cu apa in care se pune 1 lingurita cu varf de sare. Cand clocoteste se pun pe rand toate galustele, apoi se trece cu spumiera pe sub ele ca sa se desprinda de cratita si se lasa sa clocoteasca la foc mic cca 12-15 minute. Cratita se ia de pe foc si galustele se lasa in apa, acoperite inca 15 minute. In acest timp, intr-o tigaie se infierbanta pesmetul cu zaharul in ulei, la foc mic, 1-2 minute ca sa se rumeneasca, amestecandu-se incontinuu. Galustele bine scurse de apa se trec usor prin pesmetul prajit si se asaza in alt vas. Se servesc imediat sau se pastreaza calde, acoperite.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...