duminică, 25 noiembrie 2012

Iahnie de fasole

Ingrediente:
- 500 g fasole boabe de diferite culori;
- 2 cepe;
- 1 morcov;
- 1 foaie de dafin;
- 200 ml suc de rosii;
- 1 lingura cu faina;
- cimbru;
- ulei;
- sare;
- piper.

Mod de preparare: Alege fasolea și las-o la înmuiat pana a doua zi. Fierbe-o în doua ape cu sare, la foc mic, pana când se înmoaie bobul și coaja. Intre timp, călește ceapa și morcovul tăiat potrivit și stinge cu sucul de roșii. Adaugă boabele de fasole, foaia de dafin, o crenguță de cimbru și faina desfăcută în doua linguri cu apa rece. Lasa la cuptor sa scadă. Condimentează cu sare și piper după gust. Servește cat e calda, alături de murături sau salata de varza alba.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...