marți, 27 noiembrie 2012

Clatite americane

Ingrediente:
- 250 g faina alba;
- 240 ml lapte;
- 2 oua mari/ 3 oua mici;
- 3 linguri ulei;
- 3 linguri fara varf de zahar;
- 1 varf de cutit de sare;
- 1 esenta vanilie;
- 1 plic praf de copt;
- 1/2 linguriță bicarbonat alimentar.

Mod de preparare: Laptele, zaharul, esența de vanilie, ouăle și sarea se amesteca și se mixează. Separat se amesteca faina cu praful de copt și bicarbonatul, apoi se adaugă în prima compoziție și se amesteca bine pentru a nu face cocoloașe. Se ia o tigaie (de preferabil de teflon), adaugăm cu polonicul din compoziție, care se va extinde singura spre marginile tigăii. Lasam clătita pana ce se rumenește (la foc mic), apoi o întoarcem pe cealaltă parte. La fel procedam și cu celelalte clătite. Aceste clătite le-am servit cu finetti și deasupra am turnat miere. Au fost delicioase!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...