marți, 25 ianuarie 2011

Bors rusesc de zarzavat

Ingrediente:
- o sfecla rosie mijlocie;
- o telina;
- 2 morcovi;
- 1/2 varza cruda;
- sare;
- un dovlecel;
- 2 cartofi;
- o ceapa;
- 1 l bors;
- leustean;
- 3 rosii coapte;
- 1 pahar de smantana;
- ulei.

Mod de preparare: Se curata legumele, se taie cuburi mici si se calesc in ulei impreuna cu ceapa si varza tocata. Cand se inmoaie usor, legumele se trec in 2 l de apa calda si se fierb, acoperit, 30 de minute. Se sareaza dupa gust, si se continua fierberea, se potriveste supa de sare, se incearca legumele cu precadere sfecla, care fierbe mai greu, si se adauga rosiile decojite si taiate felii subtiri. Dupa 10 minute se adauga borsul fiert separat, o lingura de ulei, leustean tocat si se ia oala de pe foc.
Se drege cu smantana pusa direct in farfurie si se serveste cald.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...