marți, 25 ianuarie 2011

Clatite pufoase

Ingrediente:
- 3 oua;
- 2 linguri de unt;
- 2 linguri de zahar pudra;
- 3 linguri de faina;
- o cana de lapte;
- coaja rasa de lamaie;
- un praf de sare.

Mod de preparare: Se spala ouale, se sparg si se separa galbenusurile care se freaca cu untul si zaharul apoi se incorporeaza albusurile batute spuma. Se subtiaza cu lapte, dupa ce s-a adaugat faina cernuta proaspat si s-a omogenizat amestecul. Din aluatul obtinut se fac clatite, dupa ce aluatul s-a parfumat cu coaja rasa de lamaie si s-a tinut la rece o ora.
Clatitele se prajesc in ulei, numai pe o parte, dupa care se scot si se presara cu zahar tos. Se servesc rulate sau impaturite, ornate cu zahar pudra sau glazura de ciocolata, ca in imaginea de mai sus.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...