marți, 25 ianuarie 2011

Prajitura cu nuca

Ingrediente:
- 250 g margarina;
- 300 g zahar pudra;
- 200 g nuci macinate;
- 4 oua;
- 400 g faina;
- 1 praf de copt;
- o jumatate de lamaie;
- zahar vanilat;
- 200 g zahar tos.

Mod de preparare: Se freaca margarina spuma, se adauga zaharul si se continua operatia pana cand amestecul devine crema spumoasa. Se pun galbenusurile pe rand, iar albusurile se pastreaza separat. In crema se adauga un praf de copt stins cu zeama de la o jumatate de lamaie, se parfumeaza cu coaja rasa de lamaie sau de portocala, apoi se adauga faina, in ploaie. Se amesteca cu o lingura pana la omogenizare. Aluatul obtinut curge. Se pune intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina, se coace 15 minute, apoi se scoate si se toarna deasupra prajiturii cu glazura obtinuta din cele 4 albusuri batute spuma tare impreuna cu nucile macinate si zaharul pudra. Glazura se pune peste aluatul intarit, se intinde cu lama unui cutit pe toata suprafata prajiturii si se continua coacerea. Dupa 30 de minute se scoate, se raceste la temperatura camerei si se taie in forme geometrice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...