marți, 25 ianuarie 2011

Crema de zahar ars

Ingrediente:
- 1 l lapte;
- 500 g zahar;
- 2 linguri faina;
- 1 praf de sare;
- 4 oua.

Mod de preparare: Se imparte zaharul in doua parti egale: o parte se pune intr-o cratita emailata, cu peretii mai inalti, si se caramelizeaza pe foc mic. In timp ce zaharul se coloreaza, se misca cratita, pentru ca zaharul sa se dizolve uniform pe peretii ei. Restul de zahar se dizolva intr-un litru de lapte, la temperatura ridicata, pe foc mic, amestecand cu o lingura, pentru ca zaharul sa nu ramana pe fundul vasului. In lapte se adauga faina care s-a desfacut intr-o cescuta de lapte cald si se lasa sa fiarba pana cand se ingroasa putin. Este nevoie de 15 minute de fierbere neintrerupta pentru ca faina sa fie fiarta bine. Se ia cratita de pe foc, se lasa sa se raceasca crema, apoi se adauga ouale batute spuma. Se incorporeaza cu atentie, se pune amestecul in cratita cu zaharul caramelizat, se asaza cratita in alt vas mai mare, umplut pe jumatate cu apa. Vasul se pune pe foc mic si se fierbe crema pana la consistenta unei smantani groase.
Se serveste rece, taiata direct din cratita in care s-a facut.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...