joi, 6 decembrie 2012

Ciorba de salata verde si costita afumata

Ingrediente pentru 10 porții:
- 250 g costita afumata;
- 6 salate verzi;
- 4 oua;
- 3 fire usturoi verde;
- 3 linguri orez;
- 2 fire ceapa verde;
- 80 g unt;
- 500 ml bors;
- 4 linguri smantana;
- patrunjel/ marar;
- sare.

Mod de preparare: Alegi orezul și îl speli în mai multe ape. Cureți ceapa și usturoiul și le toci mărunt. Desfaci salata în foi pe care le speli și le tai în fâșii. Într-o oala cu 2 litri apa fierbi orezul împreuna cu ceapa și usturoiul. Dupa 5 minute, adaugi salata și reduci intensitatea focului. Într-un alt vas, fierbi borșul și îndepărtezi spuma formata. Intre timp, bați 3 oua și un albuș cu putina sare. Prepari omleta în untul topit, iar când este gata o tai în bucăți. Cand salata și orezul au fiert, torni borșul, sărezi ciorba după gust și stingi focul. Pui bucățile de omleta și feliile de costiță, în prealabil prăjite într-un vas fără ulei. Dregi ciorba cu gălbenușul rămas, amestecat cu smântâna. Presari verdeața tocata mărunt și acoperi oala cu un capac, pentru 5 minute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...