vineri, 21 decembrie 2012

Gogoși

Ingrediente:
  - 500 g făină;
  - 40 g drojdie;
  - 1 ou;
  - 10 g zahăr;
  - 70 g unt;
  - 300 ml lapte;
  - 20 ml esență de rom;
  - 1/2 linguriță sare;
  - coaja rasă de la 1/2 lămâie;
  - 1 plic cu zahăr vanilat.
 
 Mod de preparare: Într-un castron, se freacă zahărul cu drojdia până se lichefiază, se diluează apoi cu 100 ml lapte cald, se adaugă 100 g făină, amestecându-se bine cu lingura și se lasă să crească 15 minute. La maiaua dospită, se adaugă restul de lapte, oul întreg, untul moale sau topit, sarea, coaja rasă de lămâie și restul de făină. Se frământă bine cu mâna 8-10 minute. Aluatul nu trebuie să fie prea moale. După ce a crescut, până și-a dublat volumul, aluatul se întinde pe masă de lucru presărată cu făină și se taie rondele (cu un pahar). Se lasă să crească 20 de minute, apoi se prăjesc pe o parte și pe alta în ulei încins. La alegere, pe măsură ce se așază pe platou, gogoșile se pudrează cu zahăr. Se servesc calde sau reci.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...