joi, 6 decembrie 2012

Mamaliguta cladita

Ingrediente pentru 4 porții:
- 500 ml apa;
- un praf sare;
- 4-5 pumni de mălai;
- 50 g unt;
- 100 g brânză sărată;
- 100 ml smântână;
- 100 g cașcaval;
- 2-3 oua;
- slănină;
- costiță afumata;
- ulei.

Mod de preparare: Faci o mămăliguță mai moale, într-un vas mai înalt. Tai mărunt slănina și costița și le prăjești. Într-un alt vas, uns pe fund și pe pereți cu unt, clădești mămăliguța din patru straturi egale. Pui cu lingura un sfert din mămăliguța calda, după care așezi costița prăjită, așezi al doilea strat de mămăligă, peste el pui un amestec format din brânză și smântână și apoi un strat de slănină prăjită. Se mai adaugă un strat de mămăligă. Deasupra torni ouăle bătute amestecate cu cașcaval ras, iar vasul îl dai la cuptor și îl ții pana se rumenește. La sfârșit eu am mai adăugat restul de slănină prăjită și brânza rasa. La aceasta rețetă puteți adăuga și alte ingrediente, folosiți-vă de imaginație! Este delicioasa și sățioasă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...