joi, 10 februarie 2011

Salam de iarna

Salamul de iarna se prepara din carne de porc batran. Se curata 4 kg carne de pielite si tendoane si se taie bucatele mici. Se amesteca cu 100 g sare si se asaza rasfirat pe o planseta intr-o incapere la 4-5°C, pentru 2-3 zile. Dupa aceea, bucatelele de carne se sterg cu o carpa curata si uscata si se toaca mare. Impreuna cu carnea se toaca si 1,8 kg slanina tare, luata de pe spatele porcului. Carnea tocata se amesteca bine cu 50 g sare, 20 g piper macinat, 7 g silitra si putin usturoi. Se umple bine indesat in intestin de vita. Salamul format se leaga strans la capete, in asa fel incat sa nu ramana aer in umplutura cat si imprejur la distanta de 3-4 degete. Se mai inteapa cu un ac pentru eliminarea aerului, se zvanta si se da la fum. Se pastreaza intr-o incapere uscata, bine aerisita, unde salamul se "coace" 3-4 saptamani.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...