joi, 10 februarie 2011

Zacusca de gogosari cu ciuperci si masline

Ingrediente:
- 5 kg gogosari;
- 1 kg ceapa;
- 1 l bulion;
- 1 kg ciuperci;
- 500 g masline;
- 1 pahar cu apa;
- 3 linguri miere de albine;
- 1 lingura zahar;
- 3 foi de dafin;
- 100 ml otet;
- 500 ml ulei;
- sare, piper.

Mod de preparare: Tai ceapa marunt si o calesti in jumatate din cantitatea de ulei. Fierbi in apa cu sare ciupercile, le tai in bucati potrivite si maslinele fara samburi. Intr-un vas infierbanta bulionul si adauga zaharul, mierea, otetul, foile de dafin, restul de ulei si un pahar cu apa, sare si piper dupa gust. Lasa la foc mic 10 minute, dupa care pui gogosarii taiati fasii subtiri, ciupercile, maslinele si ceapa. Fierbe compozitia la foc mic, pana scade si uleiul se ridica deasupra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...