joi, 10 februarie 2011

Salam slab de iarna

Se prepara din carne macra (pulpa fara grasime) si numai cand vremea este rece.
Carnea se taie bucatele de cate 5 cm, se rasfira pe planseta si se pune la rece, pana ce ingheata. Dupa congelare se macina carnea cu masina de tocat cu sita de 3-4 mm si se pune din nou la congelat. Dupa aceea, carnea tocata se asaza pe planseta putin aplecata si se lasa la decongelat la temperatura camerei, pana se scurge zeama din ea.
Dupa aceasta, carnea tocata se framanta bine impreuna cu urmatoarele condimente (socotite la 1 kg de carne tocata) : 20 g sare, 1,5 g silitra, piper, ienibahar si usturoi pisat dupa gust.
Se umple strans in intestin de vita, din cand in cand il intepati cu un ac. O atentie mare trebuie acordata la legat ca sa nu ramana aer pe langa umplutura.
Se afuma 1-2 zile, apoi se tine la loc intunecos, racoros si uscat, pana se va matura (cam 3-4 saptamani).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...