luni, 21 martie 2011

Drob de miel

Ingrediente (pentru 10 portii):
- 1 kg ficat de miel;
- 1,5 kg maruntaie de miel;
- 500 g ceapa;
- 300 ml ulei;
- 4 oua;
- 200 g faina;
- 4 legaturi verdeata;
- sare;
- piper.

Mod de preparare: Ficatul si maruntaiele se spala si se pun la fiert. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se inabuseste in 100 ml ulei cu adaos de apa, apoi se raceste. Ficatul si maruntaiele fierte se taie bucati mici si se trec prin masina de tocat impreuna cu ceapa. Compozitia rezultata se amesteca cu verdeata spalata, scursa si taiata marunt, piperul pisat, sare si 2 oua batute spuma. Pasta omogenizata se portioneaza in bucati de marimea unui ou si se modeleaza in prapur, dandu-se o forma rotunda si plata. Se trec prin faina, oua batute si se prajesc intr-un vas cu ulei infierbantat. Pasta omogenizata se poate pune intr-o tava cu prapurul la fundul tavii, asezand deasupra peste compozitie, alta foaie de prapur. Se introduce la cuptor pentru coacere. Spre sfarsit se pensuleaza pe deasupra cu ouale batute spuma. Cand compozitia este gata rumenita si patrunsa in interior, se scoate si se portioneaza; se serveste cald sau rece.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...