duminică, 20 martie 2011

Musaca de cartofi cu branza si oua

Ingrediente:
- 1 kg cartofi;
- 6 oua;
- 200 g telemea;
- 100 g unt;
- 200 g smantana;
- sare;
- piper.

Mod de preparare: Se fierb cartofii in coaja si cand sunt gata se curata si se taie rondele. Se fierb tari 4 oua, se curata si se taie tot sub forma de rondele; branza telemea se da pe razatoare.
Se freaca galbenusurile crude de la 2 oua, cu sare, se adauga untul topit, albusurile batute spuma si smantana. Se ia o tava potrivit de mare, se unge cu unt si se asaza alternativ un strat de cartofi, un strat de rondele de ou presarate cu piper si telemea si se urmeaza asa pana se termina. Deasupra se toarna compozitia de ou cu smantana si se pune in cuptorul incins, sa se gratineze.
Se serveste fierbinte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...