duminică, 20 martie 2011

Tocana cu carne de oaie

Ingrediente (pentru 10 portii):
- 1,5 kg carne de oaie fara os;
- 800 g ceapa;
- 200 ml ulei;
- 100 g pasta de tomate;
- 25 g usturoi;
- 700 g ardei gras;
- 800 g rosii;
- 200 g orez;
- 1 legatura verdeata;
- 100 ml vin;
- sare;
- piper;
- boia;
- cimbru.

Mod de preparare: Carnea se spala, se portioneaza cate 2-3 bucati la portie si se inabuseste in ulei cu adaos de apa. Cand este gata, se scoate in alt vas. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt; ardeii se curata de cotoare, se spala si se taie felii in lungime subtiri, apoi se inabusesc in grasimea ramasa de la carne. Se adauga pasta de tomate dizolvata in putina apa si carnea inabusita. Se amesteca ingredientele; se condimenteaza cu sare, piper, usturoi si cimbru, continuandu-se fierberea. Orezul se opareste, se scurge si se adauga odata cu rosiile taiate felii, cand carnea este aproape fiarta. Se amesteca toate ingredientele si se introduce vasul la cuptor pentru 30 minute. La sfarsit se adauga vinul, stropit pe toata suprafata si se verifica gustul. Se serveste cu mamaliguta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...