duminică, 20 martie 2011

Miel cu ciuperci

Ingrediente (pentru 10 portii):
- 1,5 kg carne de miel;
- 200 g untura sau ulei;
- 1 kg ciuperci fierte;
- 100 ml vin;
- 2 legaturi verdeata;
- 1 kg sos tomat;
- sare;
- piper.

Mod de preparare: Carnea se spala, se scurge, se portioneaza cate doua bucati la portie, se sareaza si se inabuseste intr-un vas, in jumatate din cantitatea de untura sau ulei. Cand carnea este patrunsa se adauga sosul tomat si se lasa la foc potrivit sa mai fiarba. Separat, ciupercile se taie lamele si se inabusesc in restul de ulei sau untura, timp de cca. 15 minute, dupa care se adauga in vasul cu carne impreuna cu vinul, sarea si piperul. Se continua inabusirea inca 10 minute la foc potrivit. Mancarea se pastreaza la cald pana la servire. Se serveste in farfurii portia de carne cu sosul respectiv, iar alaturi sau deasupra ciupercile. Dupa preferinta se poate servi cu rondele de lamaie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...