sâmbătă, 27 octombrie 2012

Ardei umpluti cu varza alba

Ingrediente:
- 1/2 kg ardei grasi;
- 1/2 kg varza curatata, taiata si apoi cantarita;
- 1/2 kg morcovi si radacina de telina (in parti egale, curatati si apoi cantariti);
- 600 ml apa;
- 400 ml otet;
- 30 g sare;
- 20 g zahar;
- foaie de dafin;
- 10 boabe piper negru;
- 150 g hrean;
- cimbru;
- boabe de mustar.

Mod de preparare:
Ardeilor li se taie un capac, se scot cotoarele și sâmburii. Varza se taie ca fideaua, morcovii și țelina, curățați de coaja se dau prin răzătoarea mare. Se pun toate într-un lighean, se presară cu 15 g sare pentru fiecare kilogram de varza combinata cu zarzavat (se poate pune și numai varza simpla) și se freacă puțin cu mana, ca sa se înmoaie. Cu aceasta compoziție se umplu ardeii, cat mai îndesat, așezându-i în borcan, unul lângă altul, și apoi, în rânduri suprapuse, cu deschizătura în sus, fără sa se preseze prea mult, pana când se toarnă lichidul, ca acesta sa poată pătrunde bine în ei și printre ei.
Apa, oțetul, sarea, zaharul, foaia de dafin, piperul și cimbrul se fierb pana când dau în clocot, apoi se lasă 5 minute, timp în care puneți un cuțit sub borcan, apoi se toarnă imediat peste ardei. Pentru aceasta rețetă se folosește doar varza de toamna, deoarece varza de vara se înmoaie prea mult pe parcurs.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...