luni, 8 octombrie 2012

Asocierea bauturilor la masa

In general, nu se poate concepe o masa, fie obisnuita, fie festiva, fara a oferi si bauturile adecvate preparatelor din meniu.
Odata cu gustarile, sau inaintea acestora, se poate asocia si servi un bogat sortiment de bauturi aperitive in stare naturala sub forma de amestecuri, precum si alte bauturi din grupa vinurilor seci sau sampanizate.
  • La servirea supelor, ciorbelor, borsurilor, se continua cu bautura aperitiv naturala (din grupa rachiurilor de fructe) sau se ofera un pahar de vin alb sec in special la ciorbele si borsurile cu carne, cu peste, etc.
  • In componenta meniurilor cu preparate din peste (carne alba), antreuri din legume, branzeturi, se recomanda si se asociaza vinuri albe, seci si spumante, din grupa sortimentelor de regiune a soiurilor pure, servit simplu sau cu apa (sprit).
  • La preparatele de baza din meniu, cu carne de pasare, se recomanda vinuri albe, seci si demiseci, usoare, servite simplu sau cu apa minerala, separat sau combinat.
  • La preparatele de baza, cu carne de vita, porc, vanat, se servesc vinuri rosii, demiseci si seci.
  • La servirea dulciurilor de bucatarie - patiserie, se asociaza si se recomanda vinuri albe si spumante, demiseci si dulci, cu un buchet placut.
  • La servirea cafelelor si a deserturilor din fructe, se recomanda si se asociaza bauturile distilate, din grupa coniacului, rachiurilor din fructe de calitate superioara, lichiorurilor, etc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...