duminică, 19 decembrie 2010

Crema de cacao

Ingrediente:
- 200 g unt;
- 3 linguri de faina;
- 500 ml lapte dulce;
- 2 linguri de cacao;
- vanilie.

Mod de preparare: Se freaca untul, tinut la temperatura camerei, pana cand ajunge o crema spumoasa, apoi se pune zaharul si se continua operatia pana cand cristalele de zahar se dizolva complet. Se adauga cacaua cernuta proaspat si se amesteca pana la omogenizare. Se incalzeste laptele pe foc, se amesteca cu faina cernuta in ploaie, se ingroasa pe foc si se parfumeaza cu vanilie. Se lucreaza la foc mic, amestecand fara intrerupere, ca sa nu se prinda de cratita. Se raceste putin, apoi se amesteca incet cu crema de unt. Dupa ce s-a racit complet, se foloseste pentru a umple prajituri sau torturi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...