sâmbătă, 4 decembrie 2010

Racitura

Ingrediente:
- 1 rasol de vaca;
- 2 tacamuri de pasare;
- 2 picioare de porc;
- zarzavat pentru supa;
- sare;
- piper boabe;
- 1 gogosar murat;
- usturoi.

Mod de preparare: Picioarele de porc se parlesc pe foc viu, se rad cu lama cutitului, se freaca bine cu malai si se spala in mai multe ape. Rasolul de vaca, picioarele de porc,tacamurile de pasare si zarzavatul se pun la fiert cu apa multa. Se fierbe descoperit pana cand carnea se desprinde de pe os, apoi se scoate zarzavatul si se lasa deoparte. Carnea se curata de pe oase, se imparte in mod egal si se pune in farfurii. Fiecare farfurie se garniseste cu felii de morcov fiert si felii de gogosar murat, apoi se acopera cu zeama in care a fiert carnea, amestecata cu mujdei de usturoi strecurat. Farfuriile se umplu cu zeama si se lasa la rece pentru ca gelatina sa se prinda. Se incearca puterea de coagulare inainte de a adauga zeama de carne, luand o lingura de zeama si lasand-o in frigider sa se raceasca. Daca zeama se coaguleaza repede, nu mai are nevoie de nici un adaos. In celalalt caz, se fierb cateva foi de gelatina alimentara, se lasa sa se raceasca si se adauga in zeama de carne. Racitura sta la rece de pe o zi pe alta, apoi se consuma ca aperitiv. Se taie felii groase din aspic, fiecare felie avand cateva felii de carne, felii de morcov si felii de gogosar murat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...