miercuri, 15 decembrie 2010

Parjoale de praz

Ingrediente:
- 1 kg de praz;
- 500 g cartofi;
- 2 linguri de faina;
- 3 linguri de pesmet;
- 1 lingura cascaval ras;
- 1 ceasca ulei;
- sare;
- 1 ou;
- piper macinat.

Mod de preparare: Se curata prazul de partea verde, se taie bucati si se clocoteste 15 minute in apa cu sare.
Cartofii se curata de coaja si se pun sa fiarba in apa calda. Se scot cand sunt gata si se zdrobesc cu furculita. Se trece prazul prin sita si se amesteca piureul obtinut cu pasta de cartofi. Amestecul se sareaza si se pipereaza, apoi se amesteca cu un ou si o lingura de faina. In amestec se adauga o lingura de cascaval ras. Se iau bucati mari din amestec, se fac parjoale care se trec prin faina, apoi prin pesmet si se prajesc in ulei incins.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...