miercuri, 15 decembrie 2010

Tocanita nationala

Ingrediente:
- 500 g carne macra de porc;
- 3 cepe mari;
- o ceasca de ulei;
- 3 cartofi;
- o foaie de dafin;
- verdeata tocata;
- o lingura bulion
- sare;
- piper boabe.

Mod de preparare: Carnea se spala si se taie felii groase, care se prajesc in ulei incins. Feliile se scot pe o farfurie cand sunt usor rumenite. In uleiul ramas se calesc 3 cepe tocate marunt. Cand ceapa devine sticloasa, se adauga feliile de carne, se acopera cu apa calda si se lasa sa fiarba la foc mic. Se sareaza amestecul, se adauga boabe de piper si o foaie de dafin.
Se curata 3 cartofi mari, se spala si se taie felii groase, apoi se pun sa fiarba cu carne. Se coloreaza tocana cu o lingura de bulion de rosii, se scade pana cand nu mai are sos deloc, se presara cu verdeata si se serveste cand este gata, cu mamaliguta calda.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...