sâmbătă, 4 decembrie 2010

Rata cu garnitura de gulii

Ingrediente:
- 1 rata;
- 5-6 gulii tinere;
- sare;
- piper;
- usturoi;
- o cana supa de carne;
- verdeata tocata;
- 1 lingura otet;
- 1 lingura unt.

Mod de preparare: Se marineaza rata in apa cu otet, sare si usturoi cateva ore, dupa ce a fost curatata si spalata, golita de intestine si sarata pe dinauntru. Rata marinata se taie in bucati, se pune intr-o cratita mare impreuna cu felii de gulii, o lingura de unt, o cana de supa, sare si putin piper. Se acopera cratita si se tine pe foc mic o ora, dupa care se intoarce carnea, se scot guliile, se continua frigerea. Guliile se trec prin sita si piureul obtinut se lasa deoparte pana cand este gata friptura. Peste carne se adauga o lingura de otet si se lasa sa se friga pana cand se inmoaie. Se scoate carnea pe o farfurie, se acopera cu piureul de gulii clocotit impreuna cu sosul fripturii si cu verdeata tocata marunt. Se serveste imediat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...