duminică, 19 decembrie 2010

Crema de lamaie

Ingrediente:
- 500 ml lapte;
- 3 linguri faina;
- 50 g unt;
- 1 lamaie mare;
- 150 g zahar.

Mod de preparare: Laptele se fierbe si se lasa sa se raceasca putin. Se tine untul la temperatura camerei pentru cateva ore, dupa care se freaca spuma timp de cinci minute si se adauga zaharul, continuand operatia pana la completa dizolvare a cristalelor. Crema se amesteca cu faina, se omogenizeaza si se adauga laptele caldut, cate putin, amestecand fara intrerupere. Amestecul se ingroasa pe foc pana cand devine de consistenta smantanii, apoi se lasa sa se raceasca si se foloseste dupa ce s-a stors deasupra zeama de la o lamaie mare si s-a parfumat cu coaja de la o jumatate de lamaie. Crema se raceste la frigider si se foloseste pentru torturi sau prajituri "Mimoza".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...