miercuri, 1 decembrie 2010

Supa taraneasca

Ingrediente:
- 2 cartofi;
- 1 telina;
- 1/2 varza alba;
- 1 fir de praz;
- 1 lingura de zahar;
- 1 cana mazare boabe;
- 50 g unt;
- 1 morcov;
- 1 pastarnac;
- 1 pahar de smantana;
- sare.

Mod de preparare: Se curata legumele si zarzavatul, se spala cu apa rece si se taie fideluta. Varza se spala si se taie fasii, apoi se freaca usor cu sare, se spala cu apa din nou si se scurge. Se pune intr-o oala adanca, cu doua linguri de unt sau cu o ceasca mica de ulei. Cand varza s-a inmuiat usor, se adauga legumele taiate fideluta sau rondele, se lasa sa fiarba la foc mic, dupa ce se adauga o ceasca de apa calda pana ce se inmoaie. La urma se adauga cartofii taiati cuburi mici. Cand sosul scade, se adauga 2 l de apa calda si se fierbe supa la foc mic, cu oala acoperita. Se sareaza si se indulceste dupa gust, se mai fierbe zece minute si se ia de pe foc. Se drege supa cu smantana si se serveste calda, cu crutoane.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...