miercuri, 15 decembrie 2010

Bors din carne de porc

Ingrediente:
- 3/4 kg carne de porc;
- 1 l bors;
- zarzavat de supa;
- 1 ceapa;
- 100 g taitei de casa;
- 2 oua;
- leustean tocat;
- 1 lingura bulion;
- sare.

Mod de preparare: Se spala carnea, se taie bucati potrivit de mari care se pun la fiert cu apa rece. Se ia spuma cand da in clocot, dupa care se face focul mic si se fierbe pana cand carnea se inmoaie usor. Atunci se adauga zarzavatul si ceapa tocate marunt, se sareaza si se continua fierberea. Se acreste mancarea cu 1 litru de bors fiert separat, se adauga odata cu borsul, taiteii fierti si scursi, se pune leustean tocat deasupra si se coloreaza cu o lingura de bulion. Borsul de porc este gras, de aceea se poate degresa tinand o felie de paine in supa inainte de a o acri. Cand toate operatiile s-au terminat, se mai tine oala pe foc mic insa 10 minute, dupa care se ia de pe foc. Se drege cu doua oua batuta spuma cu putin bors fierbinte. Se serveste foarte cald, cu ardei iute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...