miercuri, 1 decembrie 2010

Carnati moldovenesti

Ingrediente:
- 500 g carne de porc;
- 500 g carne de manzat;
- condimente;
- 250 g slanina;
- sare;
- piper;
- usturoi;
- 2 intestine subtiri.

Mod de preparare: Se trece carnea prin masina de tocat, se amesteca, se sareaza si se pipereaza dupa gust. Peste amestec se pun condimente (coriandru, nucsoara pisata, zeama de usturoi), se amesteca din nou si se umplu carnatii cu ajutorul unei palnii atasate la capatul masinii de tocat. Se pune carnea tocata din nou in masina si se invarte parghia masinii usor, ca sa nu se rupa intestinele. Cu mana se misca umplutura spre capatul intestinului, care se leaga cu ata la capatul de jos. Inainte de a se trece la umplerea carnatilor, se pune apa rece in carne, pentru ca umplutura sa alunece usor. Cand operatia s-a incheiat, se leaga intestinul la ambele capete si se pun carnatii la rece doua zile, de preferinta in camara uscata, in curent de aer. Se folosesc proaspeti, dar se pot pastra mai mult timp daca se afuma usor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...