miercuri, 15 decembrie 2010

Carne de porc afumata cu cartofi

Ingrediente:
- 1 kg carne afumata;
- 1 kg cartofi;
- 1 foaie dafin;
- sare;
- piper boabe;
- 2 cepe;
- 1 morcov;
- 1 telina;
- 1 ceasca de ulei;
- 1 lingura bulion de rosii.

Mod de preparare: Se spala carnea si se tine cateva ore in apa rece, dupa care se arunca apa si se pune apa la foc cu apa multa. Se fierbe intr-un vas descoperit cateva ore, pana cand carnea se desprinde de pe os.
Separat se curata zarzavatul si se taie marunt, apoi se caleste cu o ceasca de ulei si o ceasca de apa, pe foc mic, intr-un vas acoperit. Cand zarzavatul s-a inmuiat se adauga cartofii curatati, spalati in mai multe ape si taiati felii groase. Se acopera totul cu zeama in care a fiert carnea si se fierbe mancarea intr-un vas acoperit, o ora. Se sareaza si se pipereaza, se adauga o foaie de dafin si se coloreaza cu o lingura de bulion de rosii.
Mancarea se serveste calda, cu muraturi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...