vineri, 3 decembrie 2010

Pui sote cu galuste si smantana

Ingrediente:
- 1 pui mare;
- 2 cepe;
- 100 ml ulei;
- 50 g unt;
- 1 ceasca supa de carne;
- 2 linguri faina;
- 300 g smantana;
- sare.
Pentru galuste ai nevoie de:
- 250 g faina;
- 3 oua;
- 50 ml ulei;
- patrunjel verde tocat;
- 1/2 lingurita sare.

Mod de preparare: Se curata puiul, se spala, se taie in bucati potrivit de mari, care se sareaza si se prajesc in ulei pe ambele parti, apoi se scot si se pun intr-o cratita. In uleiul ramas se caleste ceapa tocata marunt. Dupa ce s-a rumenit usor, se adauga faina, se amesteca cu lingura de doua-trei ori si se stinge cu supa si 150 g smantana. Sosul obtinut se toarna peste pui si se fierb impreuna 10-15 minute.
Intre timp se pregatesc galustele. Intr-o cratita se pune sa fiarba doua cesti de apa cu sare, cand clocoteste se adauga faina cernuta si se amesteca bine, cu o lingura de lemn, ca sa nu se faca cocoloase. Dupa ce amestecul a fiert bine si a capatat consistenta se ia de pe foc, se lasa sa se raceasca putin, apoi se pun ouale pe rand amestecand bine.
Din aceasta compozitie se iau cu o lingurita bucati, care se pun intr-o oala cu apa clocotita, sa fiarba 7-8 minute. Se scot apoi galustele cu o lingura cu gauri si se pun in cratita cu carne si sos, fierbandu-se impreuna 10 minute. Cand este gata se presara patrunjelul.
Sote-ul se stropeste cu unt fierbinte si restul de smantana, aduse la masa separat si se serveste imediat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...