luni, 6 decembrie 2010

Bait pentru fezandat (marinat) vanatul

Ingrediente:
- 500 ml apa;
- 500 ml vin;
- 150 ml otet;
- o ceapa;
- 1 morcov;
- o telina mica;
- 7-8 catei de usturoi;
- 2 foi de dafin;
- 1 fir de cimbru;
- 50 g sare;
- 8-10 boabe piper negru.

Mod de preparare: Se curata zarzavatul si ceapa si se taie felii subtiri, usturoiul se taie in doua pe lung si apoi se pun la fiert cu apa rece, impreuna cu dafinul, cimbrul si piperul. Cand incepe sa clocoteasca apa, se adauga sarea, vinul si otetul, se mai da un clocot, apoi se lasa vasul acoperit sa se raceasca. Dupa ce s-a racit se toarna peste vanat.
Vanatul se tine la fezandat in acest sos cel putin 24 de ore, inainte de a fi gatit.
Ingredientele indicate in reteta sunt calculate pentru 2,5 kg vanat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...