miercuri, 1 decembrie 2010

Ficatei de pasare cu sos de ciuperci

Ingrediente:
- 1/4 kg ficatei de pasare;
- 2 linguri de unt;
- 200 g ciuperci;
- 2 pahare cu vin alb;
- 1 cana de supa;
- verdeata tocata;
- sare;
- piper macinat.

Mod de preparare: Se curata ficateii de pielite, se spala in apa rece si se dau in clocot cinci minute, dupa care se scurg si se pun intr-o cratita emailata, impreuna cu o lingura de unt si supa de zarzavat sau de carne, si se lasa sa scada acoperit. Cand ficatul se poate consuma, se adauga sarea si un pahar mic cu vin alb.
Separat se pregatesc ciupercile, care se spala, se taie felii subtiri si se pun intr-o cratita separata cu o lingura de unt si putina sare. Se acopera cratita si se lasa sa scada la foc mic. Cand s-au inmuiat, se adauga piper macinat si un pahar mic cu vin alb; verdeata tocata se adauga cu zece minute inainte de a lua cratita de pe foc. Se scot ficateii pe o farfurie mare, se acopera cu sos de ciuperci si cu sosul in care s-au preparat si se serveste cald.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...