miercuri, 1 decembrie 2010

Jambon fiert in vin

Ingrediente:
- pulpa din spate;
- boabe de piper;
- boabe de ienibahar;
- 1 foaie de dafin;
- o capatana de usturoi;
- 3 litri de vin alb.

Mod de preparare: Pulpa se curata de pe os, se rade cu cutitul pentru ca soriciul sa fie alb si curat si se spala cu apa rece. Se sareaza si se pipereaza usor, se pune la fiert in apa calda, in care s-au adaugat condimente (usturoi, foi de dafin, ienibahar, piper boabe). Se fierbe la foc mic pana cand apa (care a acoperit la inceput jambonul) a scazut cu doua degete sub nivelul initial. Atunci se adauga vinul si se lasa sa fiarba doua ore. Se raceste in vasul in care a fiert. Se scoate, se strange bine, dandu-i forma pe care a avut-o initial, se leaga cu sfoara subtire si se lasa in curent de aer pentru a se usca. Pentru pastrare indelungata, jambonul se tine o zi la fum.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...