sâmbătă, 4 decembrie 2010

Ciorba de dovlecei

Ingrediente:
- 4-5 dovlecei mijlocii;
- o ceasca de orez;
- 1 ceapa;
- 3 morcovi tineri;
- 1 kg rosii decojite;
- sare;
- cateva linguri ulei;
- verdeata tocata marunt.

Mod de preparare: Se curata dovleceii, se taie pe lung si se golesc de seminte, apoi se taie cubulete mici. Dovleceii se pun la fiert cu 1 l de apa calda impreuna cu morcovii taiati fideluta si ceapa tocata marunt. Se fierbe totul acoperit, la foc mic, cu putina sare. Dovleceii fierb intr-o jumatate de ora. Se adauga in supa orezul fiert separat, apoi rosiile decojite si taiate felii subtiri. Se potriveste de sare si se mai fierb legumele impreuna 10 minute, dupa care se adauga cateva linguri de ulei si verdeata tocata marunt. Ciorba se serveste calda, dar este buna si rece. Pentru a mari calitatea nutritiva a mancarii se poate pune la fiert o lingura de supa concentrata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...