miercuri, 1 decembrie 2010

Mancare de cartofi

Ingrediente:
- 1 kg de cartofi;
- sare;
- o foaie de dafin;
- 1 cescuta de ulei;
- 1 ardei gras;
- 2 morcovi;
- 2 cepe;
- verdeata tocata.

Mod de preparare: Se curata morcovii si ceapa, se taie fideluta si se pun sa se inmoaie intr-o cratita emailata impreuna cu o ceasca de ulei. Se adauga din cand in cand putina apa pentru ca legumele sa se inmoaie si sa nu se arda. Cand morcovul s-a inmuiat, se taie ardeiul felii subtiri si sa caleste si el in ulei cu ceapa si morcovul.
Se curata cartofii, se spala in mai multe ape, se pun in cratita, se acopera cu apa calda, se adauga sare si o foaie de dafin si se fierbe mancarea la foc mic, acoperita. Cand este gata, mancarea se trage de pe foc si se presara cu verdeata tocata marunt.
Se serveste cu salata de sezon, colorata cu bulion de rosii sau cu rosii felii, puse la fiert 10 minute inainte de a lua mancarea de pe foc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...