miercuri, 1 decembrie 2010

Friptura poloneza

Ingrediente:
- 1 kg carne de porc;
- 4 oua fierte tari;
- 1 conopida mica;
- 1/4 kg fasole verde;
- sare;
- 1 ceasca de ulei;
- 1/2 lamaie;
- piper;
- verdeata tocata.

Mod de preparare: Carnea se spala, se taie felii groase care se sareaza putin si se asaza intr-o forma de sticla incasabila, acoperita cu ulei si apa in parti egale. Se introduce forma in cuptorul rece, se aprinde focul si se lasa friptura sa se friga timp de o ora. Se intorc apoi feliile de carne, se mai sareaza si se pipereaza dupa gust. In timp ce se frige, friptura se stropeste cu sosul din tava.
Separat, se curata legumele si se pun la fiert in apa calda cu sare. Se scurg cand sunt gata, se stropesc cu zeama de la o jumatate de lamaie si se pun pe marginea unui platou jur-imprejur. Se scoate friptura si se asaza in mijlocul platoului, se pun peste legume felii de ou fiert tare si se presara cu verdeata tocata marunt. Se serveste imediat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...