miercuri, 15 decembrie 2010

Cod la cuptor

Ingrediente:
- 2-3 pesti mijlocii;
- 1 lamaie;
- sare;
- o cescuta ulei;
- 1 ceapa;
- 1 morcov;
- verdeata tocata;
- 1 lingura de otet;
- 1 kg cartofi.

Mod de preparare: Se inlatura capul pestelui, se lasa sa se decongeleze in apa rece timp de o ora, dupa care se pune, spalat si curatat de aripioare, intr-o forma de sticla incasabila in care s-a asezat un strat de ceapa taiata felii subtiri, in amestec cu morcov rondele si cateva felii de lamaie. Se acopera cu supa calda, se sareaza si se introduce forma in cuptor pentru o ora, la foc potrivit. Se adauga otetul cand pestele este gata, se mai lasa 5 minute, dupa care se scoate pestele pe un platou mare, se inconjoara cu cartofi fierti in coaja, peste care s-a turnat ulei cand au fost curatati. Sosul in care s-a facut pestele se trece prin sita, se toarna peste peste si cartofi, se acopera cu verdeata tocata fin si se seveste imediat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...