marți, 30 noiembrie 2010

Cozonac economic

Ingrediente:
- 1 kg faina;
- 3 oua + 1 ou pt. uns;
- 250 g zahar;
- 100 g untura;
- 3 linguri untdelemn;
- lapte cat se cere (circa 1/2 l);
- 1 lingura rom;
- 50 g drojdie;
- vanilie;
- coaja de lamaie;
- 1 lingurita rasa de sare.

Mod de preparare: Se dizolva drojdia cu putin lapte caldut, se adauga o lingurita de zahar si doua linguri de faina si se amesteca bine, apoi se acopera si se asaza la caldura sa creasca. Se cerne faina intr-un vas incalzit, se face o gaura la mijloc unde se pune drojdia dupa ce a crescut si se amesteca impreuna. Se adauga celelalte ingrediente, se framanta bine circa o jumatate de ora, apoi se acopera si se lasa la cald sa creasca. Se ung formele, se umplu cam pana la trei sferturi cu aluat, se mai lasa sa creasca un sfert de ora, dupa care se ung cu ou pe deasupra si se introduc in cuptor la un foc potrivit. Dupa circa o ora cozonacii sunt copti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...